Possuruukku on pitkään ja hartaasti uunissa haudutettua possuruokaa. Ja on muuten aivan mahtavan makuista. Ja helppoa tehdä.
Possuruukku (maidoton, soijaton, viljaton)
800g maustamatonta porsaanlihaa
1 pkt pekonia silputtuna
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 sipulia hienonnettuna
omenamehua
Porsaanliha ja pekoni ruskistetaan pannulla kevyesti ja kaadetaan uunivuokaan. Sekaan sipuli ja mausteet. Vuokaan kaadetaan omenamehua niin paljon, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Uunissa 200 astetta ja 2 tuntia. Tarjotaan perunamuusin kera. Ja on todella hyvää.
Jos ruokavalioon sopii, niin kannattaa lisätä vielä 3 porkkanaa viipaloituna, 2 valkosipulin kynttä, 1 lihaliemikuutio murennettuna (vähennä vähän suolan määrää) ja 2dl ruokakermaa/kaurakermaa.
Meillä menee kyllä melkein koko suuri satsi kerralla, koska ahneuksissaan jokainen syö kuin ei olisi koskaan ruokaa nähnytkään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.